EU-kontroll på KGM merkeverksted

På tide med EU-kontroll? Et KGM merkeverksted kjenner din KGM (tidligere SsangYong) best og kan utføre en EU-kontroll på bilen din.

EU-kontroll på merkeverksted

EU-kontroll, også kalt Periodiske kjøretøykontroll (PKK), er en lovpålagt sjekk av bilen som skal foretas første gang fire år etter registrering. Deretter skal bilen til EU-kontroll hvert andre år.

At EU-kontroll er gjennomført og godkjent innen fristen er ditt ansvar som bileier. Et KGM merkeverksted kjenner din KGM (tidligere SsangYong) best og kan utføre en EU-kontroll på bilen din. KGM merkeverksteder er eksperter på KGM.

Vi har en spesialkompetanse ingen kan matche.

Hvorfor EU-kontroll?

EU-kontrollen utføres for å sikre at bilen oppfyller kravene som er satt til sikkerhet og miljø. EU sin målsetning er å gi en tryggere og mer miljøvennlig bilpark.

EU-kontrollen er to-delt: i sikkerhetsdelen kontrolleres blant annet lys, sikt, hjul, belter og bremser, i miljødelen måles støy og avgasser.

Unngå falske bildeler

Den siste tiden har det vært en økning av falske og piratkopierte bildeler. Unngå derfor å kjøpe bildeler på billige nettsteder, av privatpersoner eller i andre uautoriserte kanaler.

Bruker du et autorisert KGM verksted, blir bilen din vedlikeholdt etter fabrikkens spesifikasjoner og delene er i henhold til fabrikkens krav.

Hvorfor har EU-kontrollen blitt dyrere?

Myndighetenes direktiv 2014/45EU stiller følgende krav som påvirker vår kostnad for gjennomføring av din EU-kontroll:

  • Obligatorisk opplæring og godkjenning av kontrollør
  • Pålegg om investering i nytt utstyr
  • Årlig kontroll og kalibrering av utstyr
  • Flere kontrollpunkter i selve EU-kontrollen

Hva gjelder henvendelsen?

Hvilken modell?

Velg en modell

Velg forhandler

Velg en forhandler

Velg forhandler

Velg en forhandler

Jeg ønsker kontakt grunnet

Velg hvorfor du ønsker kontakt

Din henvendelse

Din kontaktinformasjon

Vi deler ikke din e-post med andre og du vil kun motta informasjon om KGM fra våre forhandlere. Du kan lese mer om vår personvern-policy her.